Hidrofor Pompa
Su tesisatı ile ilgili olan hidrofor pompa su basınçlarını artırma sisteminde kullanılmak amacıyla üretilen ve elektrik ile çalışan pompalar olarak ifade edilir. Uygulanan basınç sayesinde suyun uzak noktalara ulaşması sağlanır. Kullanım ömrü son derece önemli olan bu pompaların belirli dönemlerde kullanımı uygundur. Kullanım sırasında pompada bulunan hidrofor tankı hava ayarlarının üç ayda bir kontrol edilmesinde yarar vardır. Özellikle hidrofor depodan mümkün olduğunca uzak olduğunda daha verimli olacaktır. Eğer kullanılan hidrofor kademeli tipteyse bu durumda susuz çalıştırılmamasına dikkat edilmelidir. Bunu kontrol altında tutmak adına su seviye şalterinin depoya takılmasında fayda vardır. Bu gibi özelliklerin hepsini en iyi şekilde sunan hidroforu seçerken nasıl çalışır, ne için kullanılır, hangi alanlarda kullanılabilir gibi bilgilere hakim olmak yararlı olacaktır.
Hidrofor Pompanın Özellikleri Nelerdir?
Hidrofor pompası elemanları incelendiğinde bunlar arasında küresel vana ya da şiber, güvenlik vanası, çek valf, basınç salteri, hava temin elemanı, manometre, seviye elektrodu ve selenoid vana vardır. Hidrofor pompa kullanım amaçları arasında küresel vana ya da şiber, gerekli hallerde su akışını kesmek yer alır. Üzerinde bulunan güvenlik vanası sistemde fazla olan basıncı dışarı atar ve sistemi daha güvenli hale getirir. Basıncı öğrenmek için sistemdeki manometre kullanılır ve hava bölgesine bağlantı verilir. Sistemde bulunan elemanlar birbirini tamamlayıcı ve bağlı niteliğe sahiptir. İç kısımda yer alan basınç şalteri ile tankın basıncına bağlı olarak pompanın çalışması belirlenir. Parçalardan biri olan seviye elektrodu su bölgesine takılır ve su seviyesinin kontrol edilmesini sağlar.
Hidrofor Pompa Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Firmamız teknik bilgiye ihtiyaç duyacağınız hidrofor pompa alımlarında size kesintisiz destek sunacaktır. Aldığınız ürünün daha verimli olabilmesi adına hidrofor pompa alırken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgi sahibi olmalısınız. Bu amaçla su tesisatında bulunan suyun sürtünme katsayısı, daire sayısı ve bina yüksekliği, binada yer alan su tesisatındaki dikey ve yatay borular, deponun konumu ve yeri gibi özelliklere öncelik vermelisiniz. Teknik yetkililerimiz bu gibi konularda size özel çözümler sunacak, alışverişinizi daha avantajlı hale getirecektir.
Hidrolik Pompa
Bir tür devre elemanı olan hidrolik pompa mekanik enerjinin hidrolik enerjiye dönüştürülmesini sağlar. Genellikle bu ürünlerin basınç oluşturduğu düşünülse de bu söz konusu değildir ve gelen dirence karşı bir basınç gerçekleşir. Çok sayıda dinamik makine için güç kaynağı olarak kullanılan bu parçalar emme gücü oluştururlar. Ortaya çıkarılan basınç farkı ile yağ tankındaki hidrolik yağda vakum etkisi meydana getirirler. Bununla birlikte alınan yağ hidrolik pompada mekanik hareket sağlayan parçalar arasında sıkıştırılır ve basınç sağlanır. Bu uygulama ile mekanik enerji artarak hidrolik enerjiye dönüştürülmüş olur. Bu sistem tüm hidrolik pompa çeşitleri için geçerlidir.
Hidrolik Pompa Türleri Nelerdir?
Dişli hidrolik pompalar, pistonlu hidrolik pompalar ve paletli (katriçli) hidrolik pompalar olmak üzere üç farklı hidrolik pompa türü vardır. Pistonlu hidrolik pompa yüksek verim ve basınç özellikleri ile diğerleri arasında fark yaratır. Sabit debili, değişken ve eğik eksenli gibi çeşitlere sahiptir. Çalışma prensibi ile pistonların emmiş gücü oluşturmasını sağlarlar. Diğer bir tür olan dişli hidrolik pompa içten dişli ve harici dişli olarak iki kısma ayrılır. Basit bir yapıya sahip olan bu pompalar birlikte çalışan iki düz dişliden meydana gelir. Emiş hattından alınan yağ dişlilerin arasına geçirilir ve basınç hattına gönderilir. Hem ekonomik hem de kolay olması sebebiyle bu hidrolik pompa türü yaygın olarak kullanılır. Ancak parçanın yüksek ses yapması önemli bir dezavantaj olarak görülür. Son tür olan paletli pompalar ise 100 basınca kadar çıkabilir ve değişken deplasmanlı olmasıyla bilinir. Dairesel hareket edebilen kanatlardan meydana gelen bu pompalar kuvvetli vakum etkisi meydana getirir ve bu etki ile basınç farkı ortaya çıkarır.
Hidrolik Pompa Çalışma Prensibi Nedir?
Yer değiştirme prensibine göre çalışan hidrolik pompaların işleyişi ilk olarak emiş oluşturulmasıyla başlar. Basınç farkı ile alınan yağ diğer parçalara gönderilir ve burada parçaların arasında sıkışır. Farklı tasarım ilkeleri içeren hidrolik pompa gerekli basınç aralığı, çalışma ortamı, tahrik tipi gibi fonksiyonel özellikler dikkate alınarak üretilir. Bu sayede daha kullanışlı olması sağlanır. Ürün yelpazemizin geniş olması sayesinde ihtiyacınız olan tüm ürünleri mağazamızdan tedarik edebilirsiniz.