SANAYİ SEKTÖRÜNE ÖZEL İLAN & REKLAM SİTESİ
1418 adet ürün bulundu

Valf

Kullanıldıkları alanlarda sıvı maddelerin akış sırasında yönünü belirleyen ve aynı zamanda bu yolun açılma ve kapanmasından sorumlu olan valf birçok alanda karşımıza çıkabilen bir parçadır. Tüm bunların yanında sıvıların basınçlarını ve aynı zamanda akış güçlerini kontrol etmek içinde kullanılabilirler. Sıvı olan birçok sistemde bu parçalara gerek duyulur. Örneğin araçlarda soğutma sularının sistem içinde dolaştırılmasını sağlamakla sorumlu olan sistem içinde valf kullanılır. Genel olarak vana ismi ile bilinen bu parçalar kimi zaman manuel kimi zaman ise otomatik olarak kontrol edilirler. Sadece sıvı değil aynı zamanda gaz maddelerin kontrolü içinde valf kullanılabilir. Farklı tasarımlara sahip olabilen bu parçalar sistemde istenen her yere bağlanabilir.

Kullanıldıkları sistemlerin içinde çok önemli bir göreve sahip olan valfler her zaman için sızdırmalara karşı kontrol edilmelidirler. Özellikle bağlantı yerleri düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerek olduğu takdirde mutlaka yeni modeller ile değiştirilmelidirler. Akış kontrol valfleri, basınç kontrol valfleri ve yön kontrol valfleri olarak üç ayrı gruba ayrılan bu parçalar birçok farklı alanda karşımıza çıkabilirler. Genellikle sert ve dayanıklı malzemelerden üretirliler. Özellikle basıncın yüksek olduğu alanlarda kullanılan valflerin seçimlerinde çok dikkatli olmak ve en dayanıklı malzemelerden üretilen valfleri kullanmak gerekir.  Araçlarda kullanılan valf sayısı arttıkça daha güçlü ve daha verimli motorlar elde edilir. Bu sebeple bazı araçlarda valf sayısı çok önemlidir.

Valf Ne Amaçla Kullanılır?

Hem sıvı hem de gaz maddelerin bir sistem içinde istenen şekilde hareket etmesini sağlamak için valf kullanılır. Bu parçalar sayesinde bu maddelere istenen hareket verilebilir. Su tesisatlarında kullanılan vana parçaları da aslında bir valftir. Çünkü gördükleri görev itibarı ile her ikisi de aynıdır. Kullanıcılar sıvı ve gaz maddelerin gitmesini istedikleri yönü valf ile belirleyebilirler. Hatta sadece yönlerini değil aynı zamanda debilerini ve basınçlarını da belirleyebilirler. Kimi zaman bir vana kimi zaman ise bir kol şekilde tasarlanan bu parçalar sistem içinde mutlaka doğru yerlere bağlanmalıdırlar. Tek taraflı yönlendirme yapabildikleri gibi aynı zamanda birden çok yöne doğru yönlendirme de yapabilirler.

Yani valflerin üzerinde kimi zaman birden çok borunun bağlanabileceği düzenekler bulunabilir. Bu sayede kullanıcılar sıvıları veya gazları istedikleri boruya doğru yönlendirebilirler. Bu özellikleri ile çok önemli bir bağlantı parçası olmalarından dolayı günümüzde araçlarımızda, su tesisatlarında, gaz tesisatlarında ve buna benzer yerlerde farklı valf çeşitlerine rastlayabiliyoruz. Temin edilmeleri kolay olduğu gibi aynı zamanda bir sistem monte edilmeleri de kolaydır. Ancak bağlantıları her zaman yakından takip edilmeli ve sızdırmazlık kontrolleri düzenli olarak yapılmalıdır. Farklı valf çeşitleri ve aynı zamanda en güncel valf fiyatları hakkında bilgi almak istediğinizde sanayiden.com üzerinden birçok farklı satıcı ile kolay bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.